Tekenen met je kind
Deze dag is er aandacht voor elkaar: je tekent samen met je kind ofwel je kind tekent samen met jou. We doen oefeningetjes om mooi te leren kleuren en om lekker vrij te bewegen op het papier. We tekenen samen, samen aan één tekening, samen op één blad. En hebben aandacht voor elkaars tekeningen.

Workhop 2-daagse Hundertwasser
Een workshop geïnspireerd op het werk en de kunstzinnige activiteiten van de veelzijdige kunstenaar Hundertwasser. We tekenen met potlood en schilderen met aquatint en eitempera.

Locatie: NVM Morgenrood, Oisterwijk

Workshop 3-daagse Barcelona
Tijdens deze dagen laten we ons inspireren door de architecten Antoni Gaudi en Lluis Domènech i Montaner. We bestuderen met name hun glas in lood- en rozetvensters, de mozaïeken en hun symbolieken en maken daarop gebaseerde mandala’s.

Locatie: Kasteleen Nemerlaer, Haaren (NB)

Workshop 3-daagse Kolams
Kolamtekenen is een oude Indiase volkskunst. Dit is een verdiepingsworkshop in deze vorm van tekenen. We oefenen patronen in zowel de ranga pulli als ranga valli kolam en maken een aantal prachtige kolammandala’s.

Locatie: NVH Morgenrood

Workshop Medicijnwielen 2-daagse
De rode draad door deze dagen is de traditie van het Medicijnwiel als magische cirkel die ons inzicht geeft in onszelf. Bij de opbouw van het medicijnwiel zijn de vier richtingen – het oosten, zuiden, westen en noorden – belangrijk. Deze richtingen vertegenwoordigen ieder bepaalde kwaliteiten die we onder andere terugzien in de vier elementen, de vier windstreken en de vier jaargetijden. In deze workshop werken we vanuit deze vier richtingen. We maken een medicijnwiel op hout en geven het meer kracht door het te versieren..

Workshop zwart-wit mandala’s
Tekenen op zwart papier is een totaal andere beleving dan werken op wit papier. Deze dag ervaren we dat. Vanuit de meditatie gaan we tekenen en brengen we licht in de duisternis en maken contact met onze eigen lichtkracht.Via teken- en kleuroefeningen komen we tot het maken van een aantal mandala’s.

Workshop Aquatint
Een dag vol kleur. We druppen en werken met aquatint waardoor er sprookjesachtige kleurlandschappen ontstaan. In de middag is er gelegenheid deze met behulp van pastelkrijt en potlood verder uit te werken.

Workshop Keltische mandala’s
Ontwar je chaos, structureer en verzamel je levenskracht.
Gedurende deze workshop oefenen we souplesse door vanuit de beweging te tekenen. We oefenen verschillende knoop- en vlechtpatronen en werken deze uit in een mandala.

Workshop Graancirkels
Graancirkels, een wereldwijd mysterie.
Ze verschijnen al eeuwenlang in allerlei soorten gewassen. Deze, vaak geometrische patronen, intrigeren en vormen de inspiratie voor de lessen van deze workshop.

Voor meer informatie over deze workshops kun je contact met mij opnemen   via het contactformulier  of bel  0499 – 477 644. © Yvonne van Meteren

Tekeningen workshops