Workshops

Verschillende thema’s van de cursussen zijn ook te volgen in een één- of meerdaagse workshop. De meerdaagse workshops vinden plaats in NVH Morgenrood in Oisterwijk. Gedurende deze dagen kun je je verbinden met het thema van de workshop en is er gelegenheid om de tekeningen uit te werken. Daarnaast is er ook ruimte om te genieten van de natuur rondom Morgenrood.
Nooit getekend? Deze workshops zijn ook voor jou toegankelijk!

Hundertwasser
‘Iedere regeldruppel is een kus uit de hemel.’
Hundertwasser was een groot natuurliefhebber, kunstenaar en architect. Hij had allerlei ideeën en uitspraken over hoe de mens zou moeten omgaan met de natuur zoals bijvoorbeeld de boomplicht. Eén van zijn uitspraken:
De mens is te gast bij de natuur en behoort zich zo te gedragen.
Deze workshop is geïnspireerd op het werk en de kunstzinnige activiteiten van deze veelzijdige kunstenaar. Een keurrijk weekend.

Natuurmandala’s
In deze workshops staat de natuur centraal. We beginnen met leuke en inspirerende tekenoefeningen en maken hierop gebaseerd onze eigen mandala’s. Er zijn workshops over het voorjaar en de zomer en over het najaar en de winter. Steeds zijn er wisselende onderwerpen zodat je deze workshops meermaals kunt volgen.

Kunst in je mandala
In deze workshop laten we ons inspireren door de kunstenaars Chagall, Paul Klee, Miro en Kandinsky. We maken diverse mandala’s die we in diverse technieken en met verschillende materialen uitwerken.

WS Kolam-mandala’s
Kolamtekenen is een Indiase volkskunst die vooral door vrouwen wordt beoefend. In een bepaalde streek in India maken vrouwen iedere morgen een kolam voor de deur van hun huisje. Op school oefenen kinderen deze magische, gecompliceerde windingen van de kolampatronen. Er zijn bijvoorbeeld kolam’s voor de dagen van de week en voor feestdagen.
Tijdens deze workshop oefenen diverse patronen en verschillende vormen van kolamtekenen en maken vervolgens een aantal kolam-mandala’s.

Workshop wit op zwart mandala’s
Werken op zwart papier is een totaal andere beleving dan werken op wit papier. Deze dag gaan we dat ervaren. Vanuit de meditatie gaan we tekenen en brengen we het licht in de duisternis. We maken  contact met onze eigen lichtkracht. Via teken- en kleuroefeningen komen we tot het maken van een aantal mandala’s.

Workshop Aquatint/Druppen
Een dag vol kleur. We druppen en werken met aquatint waardoor er  sprookjesachtige kleurlandschappen ontstaan. In de middag is er gelegenheid deze met behulp van pastelkrijt en potlood verder uit te werken

Workshop Keltische mandala’s
Ontwar je chaos, structureer en verzamel je levenskracht.
Gedurende deze workshop oefenen we souplesse door vanuit de beweging te tekenen. We oefenen verschillende knoop- en vlechtpatronen en werken deze uit in een mandala.

Workshop Graancirkels
Graancirkels, een wereldwijd mysterie.
Ze verschijnen al eeuwenlang in allerlei soorten gewassen. Deze, vaak geometrische patronen, intrigeren en vormen de inspiratie voor de lessen van deze workshop.

Voor meer informatie over deze workshops kun je contact met mij opnemen  via het contactformulier  of bel  0499-477644. © Yvonne van Meteren