Knuffelkaartjes

Knuffelkaartjes een set van 52 kleurige kaartjes met een tekening, een positief kernwoord en een kort zinnetje.

Knuffelkaartjes bieden je een mogelijkheid om met kinderen, je kind, in gesprek te komen zodat je inzicht krijgt over hoe ze denken en voelen over een bepaalde situatie of thema. Dat kan op verschillende manieren. Je kunt de knuffelkaartjes met de afbeelding naar beneden leggen en het kind een kaartje laten pakken; een kaartje voor de dag, omdat het een speciale dag is, een kaartje om te troosten of omdat er iets speelt of aan de hand is. Bekijk het plaatje en bespreek te tekst.

Zo verzuchte mijn puberzoon destijds, op een moment dat het even niet zo lekker liep: nou mam volgens mij is het tijd voor een Knuffelkaartje.

De knuffelkaartjes kunnen ook met de afbeelding naar boven worden gelegd. Er wordt een kaartje uitgezocht en het kind of een groepje kinderen vertelt wat het thema voor hem betekent. Bijvoorbeeld het kaartje ‘feest’. Wat betekent feest voor jou?

Met het knuffelkaartje avontuur kun je uitwisselen over spannende dingen of nieuwe situaties. Of over de dromen die een kind heeft, wat het allemaal zou willen kunnen of zou willen zijn. Het kaartje ‘troost’ biedt de mogelijkheid om in gesprek te komen over de verschillende facetten van troost of als er troost nodig is. Je kunt de kinderen ook vragen alle Knuffeltjes die kunnen troosten uit te zoeken en er over laten vertellen waarom dit kaartje troost biedt.

De Knuffelkaartjes kunnen bijdragen om gevoelens en gedachten naar buiten te brengen.

Knuffelkaartjes ook voor het kind in iedere volwassene

Als je weet wat een kind bezig houdt is het makkelijker om bepaald gedrag te begrijpen en het kind tot steun te zijn.
In het Knuffelboekje vind je bij ieder thema een aantal vragen die je op weg helpen om in gesprek te komen.
Het kind kan het Knuffelboekje ook zelfstandig invullen en -kleuren.
De Knuffelkaartjes/boekjes zijn er ook in de Engelse en de Duitse taal.

Bestelinformatie:
www.opvoedenmetaandacht.com

Goed nieuws want de Knuffelkaartjes en het Knuffelboekje zijn weer verkrijgbaar! Bestellen kan op de website van www.opvoedenmetaandacht.com

Heb je een leuke ervaring met de Knuffelkaartjes of een vraag over hoe je ze kunt gebruiken stuur mij via het contactformulier een berichtje dat vind ik altijd fijn om te lezen.

© Yvonne van Meteren