Over mijzelf

Yvonne van Meteren (1958)
Creativiteit is de rode draad in mijn leven. Ik haalde een akte voor bekwaamheid in textiele werkvormen, volgde de opleiding voor tekendocent/therapeut en geef, sinds 1994, met veel plezier les aan kinderen, volwassenen, leerkrachten en collega’s. Ik verzorg nascholing in het lezen van tekeningen in diverse werkgroepjes. Daarnaast heb ik een jaar HBO-kinderpsychologie gevolgd bij de NCOI.

Ik was 10 jaar mentor bij de opleiding Genezend Tekenen en 6 jaar docent bij SON-edutraining waar ik les gaf in tekenen als Creatieve Communicatie. Ik ben één van de ontwerpers van de Knuffelkaartjes.

Op dit moment begeleid ik een basisschool in Rotterdam met het schoolbreed invoeren van tekenen en creatieve communicatie en werk ik als ambulant begeleider van meervoudig beperkte kinderen.

Mijn belangrijkste motivatie is mensen plezier te laten beleven in tekenen en hun inzicht te geven in de betekenis van wat je tekent.

Guatemala
Al jaren had ik het idee om, als mijn kinderen groot en volwassen zouden zijn, te gaan werken met kinderen in sloppenwijken.
In 2006 ontmoette ik Dorien Claessen, werkzaam in het project van Camino Seguro in de sloppenwijken van Guatemala-stad. Mede dankzij haar bemiddeling kon ik samen met mijn partner John aan het werk op de school van Camino Seguro.

In 2008 en 2009 heb ik in het project tekenles gegeven aan kinderen, docenten en het team van La Luna dat kinderen met ernstige problemen op de school begeleidt. In het jaar 2010 heb ik een kunstproject opgezet en gerealiseerd waarin probleemjongeren uit Son en Breugel samenwerkten met probleemjongeren uit Guatemala-stad. The Values (van Unicef) zijn het uitgangspunt voor de muurschildering die zij samen hebben ontworpen en geschilderd.
Het jaar daarop hebben mijn zus Jacqueline en ik de muurschildering voltooid met het schilderen van de Mayakalender.

Portfolio

Deze kleurplaten ontwierp ik voor Ikea:

Deze boekomslagen ontwierp ik voor de dissertaties van:

Riet Fiddelaers
Pauline Breedveld